Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ανοιχτή Επιστολή Προς Υποψηφίους Βουλευτές

του Σπύρου Σιδέρη

Αγαπητοί Υποψήφιοι.

Χαίρομαι που για άλλη μια φορά αξιοκρατικώς πήρατε το χρίσμα, γιατί είστε οι καλύτεροι, κομματικών μηχανισμών που έχουν μάθει να ενδιαφέρονται για θέσεις, για προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες, που έχουν μάθει να μαχαιρώνουν από πίσω, να λένε ψέματα και να ασχολούνται με τα ελάσσονα και ποτέ με τα μείζονα προβλήματα τους τόπου τους.
Είστε οι καλύτεροι γιατί τα ξέρετε όλα και μιλάτε, μιλάτε, μιλάτε αλλά ποτέ δεν μάθατε να ακούτε. Α!!!! όχι μάθατε να ακούτε, όταν σας ζητούν κάποιο ρουσφέτι που μπορείτε να κάνετε, για να διαιωνίσετε την παρουσία σας στην πολιτική ζωή του τόπου. Μιλάτε, γιατί αυτό σας δίνει λόγο ύπαρξης. Και μιλάτε ένα τόσο «όμορφο» ξύλινο λόγο που μόνοι σας τα λέτε και μόνοι σας τα καταλαβαίνετε. Γιατί δεν νομίζω να σας καταλαβαίνει κανείς, ούτε εγώ σας καταλαβαίνω σε τελική ανάλυση, που σας παρακολουθώ και χρόνια.

Στημένες ατάκες, χιλιοειπωμένες λέξεις, κλεμμένες από κάποια άλλη ομιλία, σε μια αναπαραγωγή λεξιλογίου της τάξης των 200 λέξεων.
Χρησιμοποιείται την λέξη μαζί, μα μόνοι σας προχωράτε μπροστά. Για την πάρτη σας.
Μιλάτε για αξιοκρατία και είστε οι πρώτοι που την καταπατάτε. Είτε προσωπικά, είτε με τους ρουσφετοβολεμένους σας.
Μιλάτε για κάθαρση της διαπλοκής και είστε οι πρώτοι που σκύβετε το κεφάλι, σ΄αυτούς που, «Θου Κύριε», είναι οι μεγαλοπαράγοντες. Εκείνοι που πουλούν νταϊλίκη και νταβατζιλίκη μέσα από μια εφημερίδα, ένα κανάλι ή ένα ραδιόφωνο. Εκείνοι που νομίζουν ότι έχουν την δύναμη να στηρίζουν ή να ρίχνουν τον έναν υποψήφιο ή τον άλλο, γιατί τους ακούν ή τους βλέπουν. Εκείνοι που τα δικά τους συμφέροντα κοιτούν. Επαγγελματίες είναι άλλωστε και μάλιστα κακοί τις περισσότερες φορές αφού δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους τους σ’ αυτούς, αλλά ούτε και τις εισφορές τους στα ταμεία. Κι όμως αυτοί είναι που τελικά σας ανεβάζουν ή σας κατεβάζουν αγαπητοί υποψήφιοι. Αυτοί είναι που σας λένε τι να κάνετε κι όχι αυτοί που σας ψηφίζουν. Και μη μιλάτε για διαπλεκόμενα συμφέροντα από μεγαλεταιρείες( άλλο παρατράγουδο είναι αυτό) που είναι στα κέντρα. Εσείς τους ταΐζετε, εσείς τους συντηρείται και τους γιγαντώνεται.

Σκεφτήκατε ποτέ κύριοι υποψήφιοι να μην βγείτε στην τηλεόραση ή τα ραδιόφωνα, αλλά να πάτε σε ένα σπίτι και να καθίσετε με μια απλή οικογένεια και να ακούσετε τα προβλήματα της, χωρίς κάμερες και δημοσιογράφους. Να γυρίσετε από σπίτι σε σπίτι, όχι για να ανταλλάξετε χειραψίες αλλά να ακούσετε να μοιραστείτε μαζί τους τα προβλήματα τους;
Πότε θα σταματήσετε να έχετε image makers για να σας δείχνουν αυτό που δεν είστε; Γιατί δεν δείχνετε τον πραγματικό σας εαυτό; Γιατί θέλετε φυλλάδια που δείχνουν αυτά που θέλετε και όχι την αλήθεια; Γιατί θέλετε αφίσες, ω νάρκισσοι!!!!!!

Αγαπητή υποψήφιοι,
Κάντε μια νέα αρχή. Ο τόπος δεν αντέχει πάλι μια από τα ίδια. Δουλέψτε λίγο για τον τόπο σας, δυναμώστε την φωνή του, διεκδικείστε και κοιτάξτε το μέλλον των άλλων κι όχι το δικό σας.
Αν θεωρείται ότι μπορείτε να το κάντε, ζητήστε την ψήφο μας, αν όχι γιατί δεν το αφήνεται σε κάποιον που μπορεί να το κάνει ανιδιοτελώς;
Φτάνει πια, δεν αντέχει ο τόπος, ούτε εμείς, λίγοι μεν αλλά με αυξητικές τάσεις!!!

Σπύρος Σιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου